Toarpsalliansen

Referat

Referat: Södra Ving/Timmele - Toarpsalliansen

Södra Ving/Timmele-Toarpsalliansen 3-1 (3-0)
Tuffast möjliga premiärmatch mot ett förväntat topplag. Gräspremiär också på en plan som kommer att var OK om någon månad. Det tog ett tag att ställa om i huvudet från konstgräs och göra rätt bedömningar. SVT klarar av underlaget betydligt bättre än vi i inledningen, och går fram till 2-0 efter 10 minuter. Mål som kom till på missbedömningar från vår sida. Vi jämnar ändå ut spelet något när vi försöker spela lite rakare och vi skapar också en del chanser och ett flertal hörnor. I slutet på halvleken får SVT en billig straff på hands i en duell. 3-0 även om Becka är nära att ta den.
I andra halvlek lyckas vi behärska underlaget betydligt bättre än i första. Motståndarna känns också mycket tröttare än vi och vi ligger på för reducering. Båda lagen skapar chanser då vi också öppnar oss bakåt då vi går för att göra mål. Till slut får vi också in bollen. En genomskärare till Olivia till vänster i straffområdet, som lägger bollen in i målområdet, där Joline kommer först och sätter dit den. Då är det tyvärr bara 10 minuter kvar och vi lyckas inte komma närmare.
SVT vinner på sin styrka och erfarenhet idag. Det vi tar med oss är att vi står upp bra mot en av seriefavoriterna. Bl a vinner vi andra halvlek rättvist. Vi hade också bättre ork än dom.
Redan på torsdag tar vi nya tag och ska göra livet surt för Kronäng hemma på Dalsjöhov. Välkomna då!